FAQ

REGISTERING, REDIGERING OCH RADERING AV ANNONSER
För att radera din annons på Saxis Företagsbörs måste du vara inloggad. Du loggar in genom att gå till denna sida: http://www.saxis.se/Här anger du din e-postadress och lösenord och klickar på "Logga in":Klicka sedan längst upp på sidan där “Min Profil” står:I den lilla menyn som kommer ned när du klickar på “min Profil” som markeras med den röda pilen i bilden ovan, ska du välja "mina annonser" så kommer du in på denna sida: mina annonser klicka härNär du står på denna sida kan du se dina annonser. De är uppdelade i "Aktiva annonser" "Inaktiva annonser" och "Annonser under granskning" Om du vill inaktivera din annons tillfälligt så att du kan aktivera den igen senare, kan du klicka på "Inaktivera" För att ta bort annonsen helt, klicka på "Radera”:

SÄLJARE
Om du upplever fel eller annat i samband med redigering av din annons ska du kontakta [email protected], så återkommer vi till dig så snart som möjligt med en lösning.
Nej, det kan inte, den tar vi väl vara på!
Det får du väldigt gärna göra och det är en riktigt bra idé, eftersom det är 100 % gratis att skapa annonser på Saxis Företagsbörs. Men Saxis Företagsbörs är klart den mest effektiva platsen att sätta ditt företag till salu på.
KÖPARE
På Saxis Företagsbörs ska köparen av ett företag som handlas via portalen betala en förmedlingsavgift till Saxis Företagsbörs. Avgiften kan beräknas på flera olika sätt, beroende på det enskilda fallet. Avgiften är 3 % av det annonserade försäljningspriset + 4 400 SEK och beräknas utifrån det pris som annonseras i försäljningsannonsen. Vad händer om det aktuella priset är annorlunda än det annonserade priset? Det gör ingen skillnad för förmedlingsavgiften. Vi kan inte få bevis på det faktiska försäljningspriset och därför används det annonserade försäljningspriset som utgångspunkt. Så när du köper ett företag genom Saxis företagsbörs ska du räkna med den avgift som du ser första gången du kontaktar en given annons, eftersom det är denna förmedlingsavgift som krävs vid en handel. Vad händer om säljaren har satt en prisintervall i stället för ett specifikt försäljningspris på annonsen? Vid en prisintervall beräknas avgiften utifrån hälften av intervallens övre gräns. Om intervallen är 100 000 till 500 000 kr beräknas avgiften alltså: 250 000 * 0,03 + 4 400 = 11 900 SEK Vad händer om jag inte betalar hela köpesumman på en gång utan i flera rater? Det gör ingen skillnad för förmedlingsavgiften. Som utgångspunkt ska den betalas på en gång oavsett vilket avtal du och säljaren kommer fram till. I speciella fall kan det finnas några andra lösningar, kontakta oss på [email protected] om du vill fråga om detta."
Nej, tyvärr, det är annonsörernas eget val om de vill svara eller inte, och vi avslöjar aldrig användarnas identitet. Men försök igen och fundera på hur du skriver ditt meddelande. Ju mer seriös du verkar, ju större chans för att få ett bra svar
När du ser en annons på Saxis Företagsbörs som intresserar dig, vänligen kontakta annonsören direkt genom att klicka på" Kontakta säljaren” på själva annonsen. Du är 100 % anonym om inte du själv berättar vem du är. Saxis bidrar endast med annonsutrymme – du kan inte kontakta oss angående de olika företag som är till salu. Du måste själv kontakta annonsören.
Du kan söka på geografiskt område genom att välja "avancerad sökning" på företagsbörsen. Du hittar den här: klicka här